Våra Test & Demo miljö underlättar uppskalning

Framsida pilotbroschyrI regionen pågår ett omfattande forsknings- och utvecklingsarbete inom bioraffinaderiområdet med syfte att på olika sätt bättre utnyttja förnybar råvara för en lång rad produkter som t.ex. kemikalier och drivmedel. Det första experimentella steget i ett forsknings- och utvecklingsprojekt utförs ofta i liten skala på laboratoriet för att utvärdera en idés giltighet.

För att möjliggöra uppskalning har Processum ett växande antal pilotutrustningar för bioraffinaderiutveckling. Enheterna kan fungera som testanläggning med syfte att utveckla nya produkter eller förbättra en befintlig process. Beroende på inriktning och omfattning av ett projekt används en eller flera av piloterna i olika steg av processen. I broschyren "Get your ideas ready for take off" presenteras översiktligt de olika piloterna. Broschyren kan beställas i Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.  eller laddas ner direkt.

Dessutom finns inom RISE-koncernen en rad andra pilotutrustningar vilka också kan komma ifråga för att fullborda ett projekt. I Örnsköldsvik finns också Biorefinery Demo Plant där bioraffinaderiprojekt kan göras i demonstrationsskala.


RISE Processum AB
Box 70, 891 22 Örnsköldsvik
Tel: 010-516 67 50
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.