mermaid wedding dresses

Vi kan ta projekt hela vägen från laboratorie- till demonstrationsskala

I vår industrinära miljö kan vi ta projekt hela vägen från laboratorie- till demonstrationsskala, vilket har gjort platsen unik och till en internationellt erkänd plats för bioraffinaderiutveckling från skogsråvara. Här finns en bred uppsättning laboratorie- och analysinstrument, främst inom organisk kemi och bioteknik, en omfattande pilotpark och en demonstrationsanläggning för bioraffinaderiförsök.

Under flera år har Processum målmedvetet byggt upp en pilotpark med utrustning för bioraffinaderiprojekt. Pilotparken består av piloter för termokemisk förbehandling, biokemiska processer, termokemiska synteser samt piloter för efterbehandling. Här kan ett brett spektrum av bioråvaror, som skogsråvara i alla former liksom industriella restströmmar och restprodukter i pilotskala, omvandlas till exempelvis gröna material, protein, bioenergi och kemikalier. Dessutom finns piloter för algförsök, viskosspinningtorrefiering och torkningsförsök.

I demonstrationsanläggning Biorefinery Demo Plant kan lyckade pilotförsök hårdtestas för att utveckla processen i industriell miljö. Dessutom används demonstrationsanläggningen för att producera produkter för utvärdering av möjliga applikationer, marknadsintroduktioner med mera. I Örnsköldsvik finns Biorefinery Demo Plant och snart kommer en pilot för nanokristallin cellulosa. Hos Bioendev i Umeå finns en demonstrationsanläggning för torrefiering av skogsråvara.

Som dotterbolag i RISE Research Institutes of Sweden har vi dessutom tillgång till institutets resurser i form av laboratorier samt andra piloter och demonstrationsanläggningar.


RISE Processum AB
Box 70, 891 22 Örnsköldsvik
Tel: 010-516 67 50
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.