Bioteknik 4 grupp

Termokemisk förbehandling, enzymatisk hydrolys och fermentering


Bioteknikgruppen har fokus på projekt där biotekniska metoder tillämpas för att utveckla nya processer och produkter baserade på skogsråvara. Enzymer och mikroorganismer som bakterier, jäst, alger och svampar används som viktiga verktyg för att omvandla lignocellulosa och industriella restströmmar till värdefulla produkter som drivmedel, kemikalier, material och proteiner.

Samtliga medarbetare i bioteknikgruppen är disputerade forskare inom något av områdena bioteknik, molekylärbiologi och biokemi. Vi kan därför erbjuda spetskompetens inom områdena termokemisk förbehandling, enzymatisk hydrolys, fermentering och modifiering av mikroorganismer. Gruppen har ett brett kontaktnät inom industri, institut och akademi.

Bioteknikgruppen har tillgång till välutrustade laboratorier och för uppskalning har vi pilotutrustningar för termokemisk förbehandling, enzymatisk hydrolys, separation och fermentering i en skala upp till 600 liter per batch. Pilotutrustningen är godkänd att hantera genmodifierade mikroorganismer.

 Kontakta oss gärna för mer information
Björn Alriksson, Gruppchef, tel 010-516 67 53, e-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.


RISE Processum AB
Box 70, 891 22 Örnsköldsvik
Tel: 010-516 67 50
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.