Forest fish, framtidens fisk växer på träd

Forest fish bild lgSyftet med projektet är att skapa en ny värdekedja "från skog till bord" med det slutgiltiga målet att bygga upp pilotinfrastruktur för att demonstrera hela värdekedjan kring det cirkulära produktionssystemet skog-fiskfoder-odlad fisk-skogsgödsel. Projektet är ett nytänkande inom svensk matproduktion där procesströmmar från skogsindustrin blir mat via foder till fisk samtidigt som en handlingsplan för en lokal marknad i form av fiskodling skapas.

Inom Vinnovas program Utmaningsdriven innovation ges finansiering i tre steg. I ett första steg har trettiosex projekt, varav "Forest fish, framtidens fisk växer på träd", är ett. Projekt med goda resultat har senare möjlighet att gå vidare i steg två och tre.

I projektets första del samlas aktörer längs hela värdekedjan "skog till bord" för att undersöka förutsättningarna för att skapa en cirkulär och hållbar produktion av odlad fisk baserad på nordiska förutsättningar. Projektet avslutas i januari 2017 och då ska möjligheterna för en fortsättning i nästa steg beskrivas.

Projektledare för "Forest fish, framtidens fisk växer på träd" är Niklas Berglin, NiNa Innovation, och projektpartners är förutom Processum även Domsjö Fabriker, RAISIOagro, Sweco, SLU och Vattenbrukscentrum Norr

För mer information, kontakta gärna
Björn Alriksson, tel. 010-516 67 53, e-post: bjorn.alriksson(at)processum.se

Finansiär

Vinnova RGB


RISE Processum AB
Box 70, 891 22 Örnsköldsvik
Tel: 010-516 67 50
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.