Det är mörkt när man åker till jobbet och det är mörkt när man kommer hem, det blir knappt ljust vissa dagar och den vita snön som brukar lysa upp december månad har ännu endast gjort korta besök. Flera av oss åker inte längre till jobbet utan kliver bara upp och sätter sig vid datorn. Jag har själv suttit i karantän då dottern testade positivt för Covid-19. När man inte träffar någon utanför familjen på tre veckor inser man vad man saknar människor, alla människor. På något märkligt sätt springer veckorna ändå på och jag är så imponerad av personalen på Processum som hela tiden hittar nya sätt att leverera på våra uppdrag trots bristen på ljus. Nu står julen för dörren och vi är flera som ser fram emot en välförtjänt julledighet, ett tillfälle för återhämtning.

IMG 0165 förminskad för webben

Återhämtning, ja, det tänker man ofta innan julen men när den sedan rullar igång så är det mycket som ska fixas och för många blir även den tiden stressig. Kanske är det något som vi som är friska bör tänka på. Detta år är inte det viktiga att vi hinner laga mat inför stora släktbjudningar och fixa julklappar som ingen egentligen behöver till alla syskon, kusiner och annan släkt. I år kan vi faktiskt ta det lugnt, hemma med våra allra närmsta. Man behöver inte vara många men jag önskar att alla har någon.

Blickar tillbaka och reflekterar över detta märkliga år. Året som gått har verkligen satt oss på prov men trots pandemin så kan vi se tillbaka på flera bra saker. Utvecklingskurvan har varit exceptionell när det gäller att använda digitala verktyg för att nå kunder och samarbetspartners. Alla våra tidigare samarbetsparter har ställt om och vi möts nu digitalt. Blickar man tillbaka på året som gått så har det i vår närhet ändå hänt mycket bra runt om i klustret, idéer skapas och planer presenteras. Att staten väljer att satsa på RISE är ett fint kvitto på att vårt uppdrag är viktigt och vi skapar värde. Det ger energi, massor av energi.

Det jag är mest stolt över från det gångna året, närmast hjärtat på Processum, är de fina rekryteringarna vi har gjort. Trots pandemin har vi lyckats med sex anställningar och en projektanställning som verkligen kommit in och levererat på rekordtid. Jag blir uppslukad av en superkänsla när jag ser hur 2020 års rekryteringar, Marlene, Carina, Nathalie, Payam, Rabia, Johan och Frida har kommit in i verksamheten. Jag hoppas verkligen att ni ska trivas hos oss. Hela personalen har bemött de nya på ett superbra sätt och skapat rätt förutsättningar för att kunna leverera.

Drivet att hitta lösningar är fantastiskt. Tillsammans ska vi klara det här!

Vi har lärt oss mycket detta år men nu stänger vi 2020 års kalender och med positiva tankar smider vi planer för 2021! Vem vet kanske kan vi få ännu några nya medarbetare.

Jag vill önska alla en

God Jul och Gott Nytt År

Håll avstånd så ses vi 2021!


RISE Processum AB
Box 70, 891 22 Örnsköldsvik
Tel: 010-516 67 50
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.