Så skönt att värmen nu äntligen knackar på!

Karin sommarbild minskad

 Första oktober 2019 fick jag förtroendet att ta över VD-posten efter Magnus Hallberg, då som tillförordnad. Ett spännande uppdrag. När jag i mars sedan klev på som ordinarie hade vi bara pratat om Corona som något som hände i Kina men snabbt skulle hela vårt arbetssätt ändras.

Aldrig har vi väl upplevt en så märklig vår. Länder som stängde ner, hela samhällen gick hem och stängde dörren. Vårt förhållningssätt blev så tvärt emot hur vi annars handlar i svåra tider.  När vi människor stöter på svårigheter söker vi stöd och hjälp genom samarbeten och närhet med nära och kära, nu togs den möjligheten ifrån oss och vi blev rädda att vara tillsammans med, och besöka, de vi innan pandemin skulle ha sökt oss till. Att viruset kommer finnas med oss en längre tid det är klart och än återstår att se hur det fortsatt kommer påverka oss.

På Processum har vi minskat på smittspridningen genom att halva styrkan har arbetat hemifrån medan andra halva har haft luftiga kontor och laboratorier att utföra sitt arbete i. Jag är otroligt tacksam över initiativ och förståelse hos teamet Processum som har antagit detta märkliga arbetssätt på ett utmärkt sätt. Klusteraktiviteter har fått digitala ramar, företagsbesök har skett digitalt, rundvandringar kring infrastrukturer fungerar utmärkt att göra digitalt och gemensamma fredagsfika har ersatts av dagliga digitala fikapauser. Teamsfika har blivit ett begrepp, ett bra begrepp. Tack!

Vi människor fungerar ju så att vi vill förstå och kunna hantera situationer, då mår vi bäst, därför är denna extraordinära situation vi befinner oss i frätande. Vi ser hur internationella sportliga events ställs in och/ eller skjuts upp och det är osäkert hur vi kommer kunna resa. Sommaren framför oss är nu, för många, ett blankt papper.

Men bara vi ser oss omkring inser vi snabbt att vi bor fantastiskt fint och det finns alla möjligheter till en avkopplande semester, eller hemester som vissa vill kalla det. Man måste inte resa långt för att koppla av och ladda batterierna. Uppslag till utomhusaktiviteter har vi gott om här i Höga Kusten och runt om i övriga Sverige.

Våren har varit ovanligt kall och man hade nästan tappat tron på att sommaren skulle komma alls detta märkliga år men nu har det gått snabbt och gräset växer fortare än man hinner klippa. Kanske det märkligaste av allt var väl den fantastiskt fina midsommarhelgen, den ska vi minnas!

Jag önskar er alla en skön hemester med avstånd!

Varma hälsningar,
Karin Johnson, vd RISE Processum AB


RISE Processum AB
Box 70, 891 22 Örnsköldsvik
Tel: 010-516 67 50
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.