Under torsdagseftermiddagen den 10 oktober besöktes RISE Processum av vänsterpartiets ledare, Jonas Sjöstedt, som tillsammans med kollegor inom vänsterpartiet var intresserade av att få veta mer om RISE Processum och att få diskutera frågor kring skogen och klimatet.

Eftermiddagen började med att Jonas Joelsson berättade om RISE verksamhet inom bioraffinaderiormådet och samarbetet mellan aktörerna i regionen. Det var en intresserad grupp som ställde många frågor.

”Hur kan man se till att man nyttjar råvaran på bästa sätt” var en av frågorna som Jonas Sjöstedt ställde.  

Förutom RISE Processum var även två av medlemsföretagen inom Processums intresseförening med under eftermiddagen. Mattias Vesterlund från Holmen berättade om hur de arbetar med att bruka skogen effektivt och hållbart. Ylwa Allvarsdotter från SEKAB berättade om deras verksamhet och redogjorde för förutsättningarna för svensk biodrivmedelsproduktion. ”Var finns bäst potential för inhemsk drivmedelsproduktion och vad krävs för att realisera potentialen?” var frågor av särskilt intresse för besökarna. Därefter visade Gunnar Westin vårt Showroom med exempel på produkter som vi jobbar med och dess användningsområden. De han även med en snabb rundvandring bland våra piloter. Det var en nöjd grupp som hastade vidare till nya möten under kvällen.


RISE Processum AB
Box 70, 891 22 Örnsköldsvik
Tel: 010-516 67 50
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.