I samband med att Landsbygdsminister Jennie Nilsson reser till Örnsköldsvik för att presentera budgetpropositionen för 2020 och delta i Landsbygdskonferens Höga Kusten besökte hon även RISE Processum.

Det är en entusiastisk minister som kommer med sällskap av bland annat Per Nylén och Carolina Sondell politiker från Örnsköldsvikskommun. Magnus Hallberg VD på RISE Processum berättar om verksamheten, produkter som tagits fram samt våra utmaningar. Därefter tar Marco Lucicano på RISE vid och berättar om RISE bioekonomi division och Jerker Jäder berättar om SCAs pågående bioraffinaderisatsningar. Monica Normark från SEKAB berättar om bland annat deras CelluAPP teknologi.

Ministern är intresserad och insatt i ämnet. Hon ställer många frågor bland annat om vilken produkt som har störst betalningsförmåga och om investeringar.

Landsbygdsministern tycker att det som berättas bekräftar den bild hon har över svensk skogsindustri. ”Jag är väldigt exalterad över alla möjligheterna från skogen” säger landsbygdsministern."

Besöket av slutas med en rundtur i bioteknik pilotlabbet.

Med på bilden är: Carolina Sondell, Jerker Jäder, Monica Normark, Magnus Hallberg. Jennie Nilsson, Pär Nylén, Marco Lucicano samt Karin Johnson


RISE Processum AB
Box 70, 891 22 Örnsköldsvik
Tel: 010-516 67 50
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.