BizMakers skogliga Accelerator (Forest Business Accelerator) är ett samarbete mellan SCA, IBM och Processum. Hit antas lovande företag från hela Sverige som vill skala upp sina skogliga innovationer och bidra till en mer hållbar framtid. En av deras gruppträffar var här hos oss på Processum.

Under dagen fick bolagen information om Processum från bland annat Gunnar Westin som berättade om våra kompetenser i processteknik inom kemi och bioteknik där vi är riktigt starka. Därefter fick även-MoRe Resarch och Maria Edblad berätta om verksamheten som inryms i samma lokaler som Processum. Adam Wikström från RISE SMF nod berättade om möjligheter för små och medelstora företag att hitta rätt expertis inom RISE.

Förutom information om våra kompetenser och möjligheter så fick deltagarna ett studiebesök bland piloterna som finns i lokalerna på siten. En komentar från deltagarna var från Eric Tjernberg från Biocompost ”Jag är imponerad över anläggningarna som Processum har.

Dagen avslutades med att acceleratorföretagen fick pitcha sitt företag och sedan sitta i Workshop med några av Processums medlemsföretag för att hitta samarbetsmöjligheter eller affärsmöjligheter.

”Jätteintressant dag. Jag ser massor med möjligheter. Jag uppskattar verkligen den öppna dialogen vi haft mellan bolagen.” säger Gun Blom-Lundgren från IBM

Årets uttagna företag är: Plantvation, Cinis Fertilizer, Biocompost, Prediktera och Calejo Industrial Intelligense

Läs mer om acceleratorn och årets företag på: https://www.bizmaker.se/forest/


RISE Processum AB
Box 70, 891 22 Örnsköldsvik
Tel: 010-516 67 50
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.