Hon är kvinnan som veckan efter hon tillträdde på den nybildadetjänsten som hållbarhetsstrateg på Övik Energi, även klev på uppdraget att sitta i Processums intresseförenings styrelse. Emma efterträder avgående Rickard Pellny.

I den nybildade tjänsten som hållbarhetsstrateg ska Emma stärka bolagets hållbarhetsarbete med målet att bli klimatneutral 2025 samtidigt som hon också är FoU ansvarig.

-Det händer jättemycket i energibranschen just nu och att arbeta i ett företag som har miljöpåverkan som en naturlig följd av sin verksamhet ställer stora krav. Vi måste ta klimatfrågan på allvar och agera strategiskt. Säger Emma

Emma har lång erfarenhet av hållbarhetsfrågor då hon jobbat i projektfinansierad verksamhet i både på privata och offentlig sektor. Hon har ett brett nätverk både nationellt och internationellt som hon hoppas få användning för.

-Att ta tillvara på vad naturen har att erbjuda ligger mig varmt om hjärtat och jag ser stor potential i vårt bioraffinaderiområde. Med spänning ser jag framemot att fortsätta ökaintresset och engagemanget för ett hållbart nyttjande av dess råvara och utbudet av tjänster och produkter.

Hållbarhet skall vara ett naturligt driv, vi vill vara en drivande part i omställningen mot ett mer hållbart energisystem och möte kundernas behov och efterfrågan menar Emma.

Det hon ser mest fram emot i sin nya roll i styrelsen är att lära sig mer om Processum, all kunskap som finns i organisationen och alla möjligheter som skogen har att erbjuda.

Emma Ödling är född och uppvuxen på Hornön och efter att ha bott 12 år i Umeå flyttade hem igen 2015. Det många inte vet om Emma är att hon har tävlat i SM i bugg och även vunnit priser när hon var yngre. Undra om det kan komma väl till pass då Övik Energi skall dansa in i 2025 som klimatneutral.

Vi på RISE Processum hälsar henne varmt välkommen in i styrelsen.


RISE Processum AB
Box 70, 891 22 Örnsköldsvik
Tel: 010-516 67 50
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.