En drönare som mäter volymer av skogsbestånd och en flishugg som effektiviserar flisningsprocessen. Det är några av innovationerna som fått utvecklas inom ramen för BizMakers Forest Business Accelerator och som nu tagit fram helt nya lösningar för skogsindustrin.

De bolag som har deltagit i årets accelerator har genererat fantastiska resultat. Det handlar om stora effektiviseringar för skogsindustrin och i flera fall om helt revolutionerande teknik, säger Monica Vestberg, affärsrådgivare på BizMaker och projektledare för Forest Business Accelerator.

Bild nyhetsbrev Forest Business Accelerator

Från vänster Magnus Viström, Innovationschef SCA, Monica Vestberg, affärsrådgivare på BizMaker och projektledare för Forest Business Accelerator och Nicklas Boström, vd för Multi Channel Sweden.

Forest Business Accelerator är ett samarbete mellan SCAIBM, RISE Processum och BizMaker för utveckling av startups med skogliga affärsidéer. Genom programmet genereras helt nya lösningar för både bättre affärer och en grönare värld. Förutom skräddarsydd affärscoachning från BizMaker för snabb kommersialisering och internationalisering har deltagarna även haft tillgång till SCA, IBM och RISE Processums branschspecialister, avancerade teknikplattformar och värdefulla nätverk.

Ta del av hela pressmeddelandet här


RISE Processum AB
Box 70, 891 22 Örnsköldsvik
Tel: 010-516 67 50
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.