Kristina bild hemsida

Processums grupp Innovationssystem har förstärkts med Kristina Wickholm från RISE Bioekonomi i Stockholm. Hon arbetar halvtid för Processum och är varannan vecka i Örnsköldsvik och varannan vecka på sin tidigare tjänst i Stockholm. Hos Processum arbetar Kristina dels med att implementera RISE projektmodell och dels med projektet Lim och färg inom ”Utmaningsdriven innovation Steg 1”.

Kristina Wickholm har mångårig erfarenhet inom skogsindustrin. Hon anställdes 1986 på dåvarande STFI för arbete med kokning och blekning för att 1990 börja kemistudier på Stockholms universitet. Därefter anställdes hon på STFI och började samtidigt sitt doktorandarbete om cellulosastruktur. Efter disputationen 2001 arbetade hon som projektledare inom nya fiberbaserade material och var bland annat involverad i Södras DuraPulp-projekt där en välkänd demonstrator i form av en barnstol togs fram.

Jag har haft flera befattningar hos Innventia, bland annat som gruppchef både för Nya material och Hållbara lösningar, affärsutvecklare för enheten papperstillverkning och förpackningar och projektledare, bl.a. för ett spännande projekt där vi jobbat för att hitta nya förpackningslösningar för att minska matsvinn och en av lösningarna finns redan i butik. För närvarande är jag på halvtid t.f. chef för sektionen HPI (Human Product Interaction), en grupp med kompetens inom bl.a. perception och konsumentbeteende. Kunskap som framförallt används inom förpackningsområdet men också kan tillämpas på många andra områden som t.ex. textil och nya material.

– Jag arbetar varannan vecka i Processums grupp Innovationssystem och varannan vecka hos RISE Bioekonomi i Stockholm, vilket är en bra blandning. Det finns många fördelar med att bygga nya konstellationer mellan olika verksamheter inom division Bioekonomi och det vill jag bidra till. I min roll här ska jag implementera RISE projektmodell och skriva projektansökningar, men också arbeta som projektledare, nu inom projektet Lim och färg som är en del av Vinnovas program ”Utmaningsdriven innovation”.

Processum driver och deltar i en lång rad projekt och vi har därför ett behov av att stärka oss på projektledarsidan, säger Jonas Joelsson, gruppchef Innovationssystem. Genom att Kristina delar sin arbetstid mellan Processum och RISE Bioekonomi i Stockholm kommer samverkan mellan enheterna att öka ytterligare, vilket gagnar hela divisionen.

Kristina Wickholm kommer ursprungligen från Köpmanholmen utanför Örnsköldsvik och sommarjobbade på MoDo FoU under tiden hon gick tekniskt gymnasium. Processum kan därför räkna in ytterligare en hemvändare i sina led, om än bara på halvtid.


RISE Processum AB
Box 70, 891 22 Örnsköldsvik
Tel: 010-516 67 50
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.