Monika Kapil Mohta, Indiens ambassadör i Sverige, besökte onsdagen den 12 september Indiens ambassadÃr webben 1Domsjöområdet och då särskilt Domsjö Fabriker, MoRe Research och RISE Processum. Syftet med hennes besök var att se och lära hur vi samarbetar och utvecklar processer och produkter för en mer cirkulär ekonomi.

Sverige ligger långt framme när det gäller en grön omställning och jag besöker därför med jämna mellanrum olika regioner i Sverige för att se och lära mer om hur vi i Indien kan arbeta, sade Monika Kapil Mohta vid besöket. Speciellt intressant är regioner där det redan finns kopplingar till Indien, vilket det gör i Domsjöområdet eftersom Domsjö Fabriker ägs av den indiska koncernen Aditya Birla.

Jag är imponerad av det samarbete som finns mellan företag och universitet liksom med kommuner, regioner och myndigheter. Vi har många utmaningar när det gäller miljö och hållbarhet i Indien och därför är det viktigt att vi lär av er och kan samarbeta även över nationsgränser.Indiens ambassadÃr webben 2

Det är glädjande att den forskning och utveckling för ett mer hållbart samhälle som bedrivs inom Processumklustret och medlemsföretagen uppmärksammas genom detta besök, säger Magnus Hallberg, VD för RISE Processum. Vi ser mycket positivt på att Indiens ambassadör besökte vårt område och ser gärna fram emot nya internationella samarbeten som resultat av besöket.

Besök av detta slag till enheter inom RISE och RISE Bioekonomi är mycket värdefulla, säger Marco Lucisano, VD RISE Bioekonomi. Vi är ett svenskt forskningsinstitut med många internationella partners och kontakter och besök som dessa öppnar ytterligare möjligheter.

Vid besöket visade och beskrev Stefan Svensson, VD MoRe Research, på ett pedagogiskt sätt hur cellulosa blir till viskostråd. Ett mycket relevant ämne eftersom MoRe har en omfattande uppsättning viskospiloter och dessutom går den allra största delen av Domsjö Fabrikers produktion av dissolvingcellulosa till viskosproduktion, ibland annat till Indien.


RISE Processum AB
Box 70, 891 22 Örnsköldsvik
Tel: 010-516 67 50
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.