Fr ambassadr 2 250 pxI ett besök organiserat av North Sweden Cleantech och Centerpartiets Emil Källström besökte Frankrikes ambassadör David Cvach under en dag framstående organisationer inom cleantech-området i Västernorrland. I Örnsköldsvik gjordes ett nedslag hos Processum och SEKAB, där ambassadören fick information om företagens verksamheter samt om olika framtidsprojekt som bedrivs.

– Det är fantastiskt roligt att David Cvach, Frankrikes Sverigeambassadör, tar sig tid och besöker intressanta och aktiva företag och institut i Västernorrland, säger Helena Näsström, International Business Developer vid North Sweden Cleantech och organisatör av besöket. I länet finns många aktörer vilka arbetar med att driva på den gröna omställningen. Ambassadören och hans sällskap besökte förutom Processum i Örnsköldsvik även företag som ligger i framkant av den gröna utvecklingen i Härnösand och Sundsvall.

– Det är roligt att vår verksamhet uppmärkammas internationellt som i det här fallet av den franske ambassadören i Sverige, säger Björn Alriksson, Gruppchef Bioteknik och den som presenterade Processum vid besöket. Processum är en aktiv part i det internationella projektet Sylfeed och med bland annat franska projektpartners Norske Skog i Golbey och Arbiom vilket passade bra i sammanhanget. Ambassadören var mycket intresserad och ställde, liksom övriga deltagare, flera frågor om våra projekt.

Vid besöket presenterade Jonas Markusson den verksamhet som bedrivs av SEKAB. Med på besöket var även Pierre-Alexandre Miquel, Head of Regional Economic Department – Nordic countries, Emil Källström som är Centerpartiets ekonomiske talesperson samt Anna-Brita Åkerlund, kommunstyrelsens andre vice ordförande i Örnsköldsvik.

David Cvach är sedan 2017 Frankrikes ambassadör i Stockholm och har diplomatisk karriär omfattande en rad befattning i Frankrike och på franska ambassader sedan 1996.


RISE Processum AB
Box 70, 891 22 Örnsköldsvik
Tel: 010-516 67 50
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.