Accelerator 2018 web

 

Forest Business Accelerator är ett samarbete mellan SCA, IBM, Processum och BizMaker för utveckling av startups med skogliga affärsidéer. Sex företag från hela Sverige har nu antagits för sin potential att förnya skogsindustrin med sina innovationer. Programmet startar denna vecka och pågår fram till 30 november 2018.


Forest Business Accelerator genomfördes första gången 2017. Företagen som då deltog och deras internationella framgångar har bidragit till ett stort intresse för programmet.


– Vi har fått in bra med ansökningar och affärsidéerna håller mycket hög nivå även i år. Här ser vi att den process som vi erbjuder tillsammans med SCA, IBM och Processum samt de resultat som bolagen genererat fått mycket uppmärksamhet i branschen. Många nationella och internationella aktörer är också nyfikna på vårt arbete, berättar Monica Vestberg, projektledare för Forest Business Accelerator på BizMaker.


Forest Business Accelerator korsbefruktar skogsindustrin med digitalisering och entreprenörskap i syfte att skapa helt nya lösningar för både bättre affärer och en grönare värld. Programmet startar 28 - 31 maj med en inledande bootcamp i Sundsvall, och pågår därefter fram till 30 november 2018. Förutom skräddarsydd affärscoachning från BizMaker för snabb kommersialisering och internationalisering får deltagarna även tillgång till SCA, IBM och Processums branschspecialister, avancerade teknikplattformar och värdefulla nätverk.


Läs mer om Forest Business Accelerator och de företag som antagits i årets omgång här:
https://www.mynewsdesk.com/se/bizmaker/pressreleases/haallbara-innovationer-ska-foernya-skogsindustrin-2522671


RISE Processum AB
Box 70, 891 22 Örnsköldsvik
Tel: 010-516 67 50
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.