Forskare eller ingenjör inom bioteknik 

Dina arbetsuppgifter

Vill du arbeta med forskningsprojekt inom ramen för hållbar utveckling och bidra till att ta fram nya innovativa processer och produkter baserade på skogsråvara? Är du bioteknikern som tycker det är roligt att arbeta laborativt och skulle trivas med att arbeta med forskningsprojekt och kunduppdrag inom industriell bioteknik? Då finns ett riktigt intressant jobb för dig hos Processum i Örnsköldsvik.

Som forskare inom bioteknik hos Processum arbetar du i huvudsak med odlings- och fermenteringsstudier i laborativ skala och pilotskala. Andra arbetsuppgifter som genetisk modifiering av mikroorganismer, termokemisk förbehandling av lignocellulosa samt projektledning kan också förekomma. Processum samlar ofta flera företag och universitet i gemensamma FoU-projekt. Att skapa en bra dialog mellan de olika parterna i projekten är en viktig del i arbetet.

Din profil

Vi söker dig som har en akademisk examen (BSc, MSc, eller PhD) inom bioteknik, biokemi, mikrobiologi, kemiteknik eller motsvarande. Det är meriterande att ha erfarenhet av arbete med bioreaktorer, flera olika typer av mikroorganismer och industriell bioteknik. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och vill gärna att du är förtroendeingivande, samarbetsvillig och är en problemlösare. Goda kunskaper i svenska och engelska är ett krav.

Övrig information

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Björn Alriksson, Gruppchef Bioteknik, 010-516 67 53, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Ansökan

Din ansökan gör du via denna länk. Skicka din ansökan snarast då urval kommer att ske löpande.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes vänligen då vi lyder under Lagen om offentlig upphandling.


RISE Processum AB
Box 70, 891 22 Örnsköldsvik
Tel: 010-516 67 50
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.