BuchtÅr 2017 arrangerades den första Bioekonomiriksdagen i Örnsköldsvik av Cleaner Growth, Processum och Örnsköldsviks kommun och i år är turen kommen till Karlstad den 21-22 mars. Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht och Nina Ekelund, generalsekreterare för hagainitiativet, är två av talarna liksom Carina Håkansson, vd Skogsindustrierna, Per Lyrvall, Sverigechef Stora Enso och Lena Ek, styrelseordförande Södra Skogsägarna.

Bioekonomiriksdagen samlar ledande organisationer, nyckelpersoner och beslutsfattare från både Sverige och Norge för att kraftsamla. Det är en arena för erfarenhetsutbyte och en plattform för att skapa samsyn kring strategier och förutsättningar som behöver politiskt stöd. Tillsammans kan vi driva på utvecklingen och bli ett föredöme inom den nya bioekonomin.

EkelundÅrets bioekonomiriksdag är indelad i sex block, med en mix av föreläsningar, debatter och modererade samtal mellan sakkunniga företrädare för näringslivet och politiker på alla nivåer. Talarlistan är ännu under utveckling. Programmet uppdateras löpande här. 

Följ utvecklingen i sociala medier under #bioriks2018.

Bioekonomiriksdagen arrangeras i samarbete med Region Värmland, Skogsindustrierna, Karlstads universitet, Lantbrukarnas Riksförbund, Bioeconomy Region, Länsstyrelsen Värmland, The Wood Region och IKEM.


RISE Processum AB
Box 70, 891 22 Örnsköldsvik
Tel: 010-516 67 50
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.