Umu Kemibesk 250 pxEtt femtontal studenter från Umeå universitets kemikurs inom biomedicinprogrammet gjorde nyligen ett studiebesök hos Processum. Studiebesöket innehöll föredrag om Processums och SEKABs verksamhet liksom visning av bioraffinaderipiloterna och Biorefinery Demo Plant.

- Det är bra att visa på att utbildningen som studenterna går är bred och att det finns många möjligheter till arbete bara man höjer blicken lite över horisonten, säger kursansvarige Anders Olofsson, Umeå universitet. Många har nog fått upp ögonen för att det finns något som heter skogsindustri liksom bioraffinaderi och som kan erbjuda intressanta arbets- och forskningsmöjligheter.

- Det är en del av Processums uppdrag att främja och stödja framtidens kompetensförsörjning till regionen i allmänhet och till lokal skogs- och kemiindustri i synnerhet, säger Lisandro Bernardo, Processum och värd för besöket. Därför tar vi gärna emot studiebesök för att visa upp allt spännande som händer inom bioraffinaderiområdet. Här finns intressanta arbetsuppgifter nu och i framtiden.


RISE Processum AB
Box 70, 891 22 Örnsköldsvik
Tel: 010-516 67 50
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.