Smart City 1 250I ett projekt lett av North Sweden Cleantech har en monter gemensam för Processum, Domsjö Fabriker, SEKAB och PulpEye iordningställts i Smart City Swedens lokaler i Hammarby Sjöstad, Stockholm. På temat "Everything made from oil we can make from wood" visar företagen exempel på produkter och projekt för en grönare värld.

Sveriges företag inom grön teknik, ren energi och hållbara lösningar har fått ett skyltfönster, Smart City Sweden. Det är en nationell plattform med huvudkontoret i Hammarby Sjöstad, Stockholm. Där finns sedan maj i år en utställningslokal för att visa företag och hållbara lösningar för främst internationella besökare. Smart City Sweden finansieras dels av regeringen genom Näringsdepartementet och Energimyndigheten och dels av nätverk för affärsutveckling, exempelvis North Sweden Cleantech.

– Skälet till att Processum, SEKAB, PulpEye och Domsjö fabriker deltar med en gemensam monter är att marknadsföra kompetens och affärsmöjligheter som finns här på Domsjö siten i Örnsköldsvik, säger Lisandro Bernardo, Projektledare vid Processum. Det är en styrka att vi tillsammans kan visa upp oss och det kommer förhoppningsvis att dra fler affärer till oss och våra medlemsföretag.

Smart City 2 250– Detta är en fantastisk möjlighet för företagen att få visa upp sina produkter och kompetens för besökare från hela världen, säger Helena Näsström International Business Developer på North Sweden Cleantech. Vi har många starka företag i norr som vi gärna vill visa upp och dessa fyra var på tå och är därför först ut. Sedan starten i maj 2017 har ca 1200 internationella och nationella besökare kommit till Smart City Sweden lokalen i Stockholm och antalet ökar för varje månad.


RISE Processum AB
Box 70, 891 22 Örnsköldsvik
Tel: 010-516 67 50
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.