HannaHanna Saitton är sedan den 15 september anställd som senior patentingenjör hos Processum med placeringsort Sundsvall. Hon är auktoriserat Europapatentombud och kommer närmast från en tjänst som patentansvarig hos Valmet. Processum har därmed två seniora patentingenjörer anställda.

– Jag tog min civilingenjörsexamen 1999 i Miljö- och Vattenteknik vid Uppsala Tekniska Högskola, berättar Hanna. Därtill har jag läst mycket juridik, både vid Uppsala universitet och under mina anställningar.

– I snart arton år har jag arbetat med patentfrågor - som patentkonsult i Uppsala med små och stora företag som kunder, och sedan i industrin under tolv år på Valmet i Sundsvall. Mitt arbete har bland annat bestått i att skriva patentansökningar, hålla koll på konkurrenters patent, utforma IP-strategier och driva rättsprocesser.

– Här på Processum ska jag tillsammans med Per Bjerndell supporta medlemsföretag och andra med alla slags patentärenden såsom avtalsfrågor, patentansökningar, utbildning och olika utredningar. Vi förstärker Processums IP-funktion som även arbetar inom RISE-koncernen med vissa IP-frågor.

– Det är väldigt roligt att jobba med patent för det dyker upp nya frågeställningar hela tiden. En bra kombination av teknik, juridik och språk. Dessutom får man jobba tillsammans med olika personer och funktioner, vilket är stimulerande. På fritiden vistas jag gärna i fjällen, samt jagar, tränar och paddlar havskajak. Naturen är viktig för mig, slutar Hanna.

Hanna Saitton har kontoret på Grönborg vid Mittuniversitetet i Sundsvall och nås på telefon 010-516 67 74 och email hanna.saitton(at)processum.se.


RISE Processum AB
Box 70, 891 22 Örnsköldsvik
Tel: 010-516 67 50
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.