Oskar Nilsson 1 250Oskar Nilsson har från den 28 augusti anställts som FoU-ingenjör i Processums Bioteknikgrupp. Han utexaminerades i våras från LTU:s civilingenjörsprogram Industriell miljö- och processteknik, inriktning förnybara bränslen och produkter.

Oskar är ingen ny bekantskap för Processum eftersom han gjorde sitt examensarbete hos oss. Målet med arbetet var att optimera en process för framställning av single cell protein. I försöken varierades olika parametrar, bland annat pH, näringslösningar och lufttillförsel, detta för att optimera tillverkningsförhållandena avseende både maximal proteinhalt i biomassan och på framtida produktionskostnader.

– Vi driver och deltar i ett stort antal projekt inom bioteknikområdet, inte minst när det gäller utveckling och forskning inom single cell, säger Björn Alriksson, Gruppchef Bioteknik hos Processum. Med vår omfattande pilotuppsättning av bland annat bioreaktorer i olika storlekar kan vi göra omfattande försök från literskala upp till 600 liter. För att fullt ut kunna utnyttja vår utrustning i avancerad forskning behövde vi ytterligare personal. Vi är därför glada att ha knutit Oskar till oss eftersom han gjorde ett bra examensarbete hos oss och han är därför redan inne i vår verksamhet.

– Det är kanonbra att komma tillbaka till Processum och fortsätta där mitt examensarbete slutade, säger Oskar Nilsson. Det känns riktigt bra att vara här eftersom jag trivdes med uppgiften och personalen när jag gjorde mitt exjobb här. Jag är en friluftsmänniska så på fritiden är jag en ivrig älgjägare och fiskare liksom att jag idrottar en del. I likhet med flera av mina kollegor bor jag i Umeå och pendlar till Processum i Örnsköldsvik.


RISE Processum AB
Box 70, 891 22 Örnsköldsvik
Tel: 010-516 67 50
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.