Är du patentingenjör och vill bidra till god miljö och hållbar utveckling? Vill du arbeta varierande och självständigt med en bredd av innovationer, internt och externt?

Processum är det kreativa navet i ett världsledande kluster för utveckling och uppskalning av bioraffinaderiprocesser. Genom forskning och utveckling förädlas framförallt skogsråvara till gröna produkter, kemikalier och material. Processum är ett dotterbolag i RISE-koncernen.

Efterfrågan på patentingenjörstjänster inom Processum, RISE-koncernen och våra medlemsföretag är stor och för att möta det behovet rekryterar vi nu ytterligare en patentingenjör till Processum. Tillsammans med vår befintliga patentingenjör kommer du att ansvara för att ytterligare bygga ut och vidareutveckla vår verksamhet inom området. Arbetet innefattar bland annat:

  • Allmän rådgivning i patent- och immaterialrättsfrågor.
  • Utarbeta och utveckla patent- och affärsstrategier.
  • Identifiera patenterbara uppfinningar.
  • Nyhetsgranskningar och patenterbarhetsbedömningar.
  • Freedom-to-operate undersökningar.
  • Skriva patentansökningar och driva dem till patent.

Processum erbjuder ett självständigt, kreativt och varierande arbete. Som patentingenjör hos oss spelar du en avgörande roll för att nya innovativa idéer skall kunna vidareutvecklas till innovationer och affärer. Processum arbetar med innovationer som bidrar till omställningen till ett hållbart samhälle med minskat beroende av fossila råvaror.

Tjänsten är på heltid, tillsvidare och med start efter överenskommelse. Placering i Örnsköldsvik eller Sundsvall.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är patentingenjör med en akademisk examen inom naturvetenskap eller teknik. Du har erfarenhet av arbete med patentfrågor från exempelvis industri, akademi, patentverk eller patentbyrå.

Som person trivs du med självständigt arbete och är duktig på att knyta och upprätthålla relationer. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift. Som patentingenjör krävs också ett tekniskt intresse och ett analytiskt och strategiskt sinne.

Är det här du? Välkommen med din ansökan!

Ansökan

Skicka CV och personligt brev till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Sista ansökningsdatum: 20 maj 2017 men välkommen med din ansökan så snart som möjligt då ansökningar utvärderas löpande.


RISE Processum AB
Box 70, 891 22 Örnsköldsvik
Tel: 010-516 67 50
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.