lace front wigsBioekonomiriksdagen är ett stort steg för Sverige att bli en ledande nation inom den nya bioekonomin. Den svenska bioekonomin utvecklas snabbt just nu. Därför kommer vi att samla nyckelpersoner och centrala beslutsfattare från bioekonomiföretag och organisationer över hela landet. Branschen står inför en rad utmaningar som behöver gemensamma lösningar och med Bioekonomiriksdagen vill vi skapa en unik plattform för att ta tillvara den potential som finns.

Bioekonomiriksdagen innehåller såväl seminarier som föreläsningar och paneldebatter med högintressanta deltagare. Bland andra är vi glada över att välkomna Carina Håkansson, vd Skogsindustrierna, Sven-Erik Bucht, landsbygdsminister, Anders Fröberg, ordförande IKEM, Göran Persson, ordförande Europeiska tankesmedjan Think Forest och f.d. statsminister, Mattias Goldman, vd tankesmedjan FORES, Pia sandvik, VD RISE samt Anders Wijkman, ordförande Miljömålsberedningen.

Dagarna byggs upp kring tre utmaningar som bioekonomin står inför. Var och en av utmaningarna kommer att illustreras genom ett exempel där en framtida värdekedja inom bioekonomin snart skulle kunna realiseras. Utmaningar för att värdekedjan och produkter skall bli verklighet kommer att synas i relation till det beskrivna exemplet. Exemplen är valda dels för att illustrera potentialen hos olika produkter inom bioekonomin, dels för att synliggöra en specifik utmaning som är av särskild betydelse i sammanhanget.

I det första exemplet handlar utmaningen om Uppskalning och testbäddar, i det andra om behovet av efterfrågan på gröna produkter och i det tredje handlar det om regelverk och styrmedel som påverkar bioekonomins framväxt. Vart och ett av exemplen följs upp med en diskussion i en expertpanel kring hur vi kan realisera bioekonomin i Sverige och komma runt respektive utmaning.

Datum: 14-15 mars 2017

Plats: Arken Konferens, Örnsköldsvik
Anmälan: Klicka här för att registrera dig!
Pris: 1900 kr/person
Sista anmälningsdag 28 februari.

Länk till program med länk för anmälan.

Boka boende

Ett begränsat antal rum finns avsatta på Elit Plaza hotell som ligger 20 m från konferenscentret. Ange "bioekonomiriksdag" vid bokning av hotell. Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. / 0660-23 51 00

För mer information: cleanergrowth.se


RISE Processum AB
Box 70, 891 22 Örnsköldsvik
Tel: 010-516 67 50
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.